Hieronder ziet u onze mogelijkheden om contact op te nemen
Internationaal hoog in de zoekresultaten scoren levert je veel voordelen op. Wanneer jouw website bovenaan staat, zijn potentiële klanten in allerlei landen geneigd als eerst op jouw website te klikken. Maar het is niet eenvoudig om een ijzersterke internationale SEO strategie te ontwikkelen voor een doelgroep die zich in meerdere landen bevindt.
Mensen in Spanje zoeken bijvoorbeeld op andere termen en klikken op andere websites dan mensen in Finland. Elk land wordt gekenmerkt door een eigen cultuur, waar aanspreekvormen en onderwerpen van content op afgestemd moeten worden. Het begrijpen van lokale verschillen is de sleutel tot het vergroten van zichtbaarheid en het bereiken van nieuwe doelgroepen. Bij Economy zijn wij ons meer dan bewust van deze verschillen. Wij weten uit ervaring hoe complex internationale SEO is én hoe je dit succesvol aanpakt. Benieuwd naar onze aanpak? Lees dan snel verder.
Inzetten op internationale zoekmachine optimalisatie betekent je website optimaliseren voor buitenlandse bezoekers. De gevolgen? Je vergroot de online zichtbaarheid van jouw bedrijf in verschillende landen. Er komen immers meer bezoekers op jouw website die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Bovendien komt er meer gericht verkeer op je website. Internationale bezoekers belanden namelijk niet zomaar op jouw website: ze hebben een doel. Daarbij wordt de gebruikerservaring naar een hoger plan getild: je website is namelijk aangepast aan verschillende talen, voorkeuren en omgangsvormen.
De voordelen van website-optimalisatie door middel van buitenlandse SEO zijn groot:
Internationale SEO biedt je bedrijf nieuwe mogelijkheden die eerder niet binnen handbereik waren!
Voordat je een internationale doelgroep kunt benaderen, is het goed die doelgroep te leren kennen. Bij internationale SEO is dat ingewikkelder dan SEO gericht op één land, zoals SEO in Nederland of SEO in Portugal.
Ten eerste moet je meer te weten komen over de zoekwoorden waarop mensen zoeken. Daarom beginnen onze experts met een zoekwoordenanalyse. Deze zoekwoorden gebruiken onze native copywriters bij het schrijven van SEO content (linkbuilding). Daarnaast verwerken we de zoekwoorden op pagina’s op je eigen website (on-page optimalisatie).
Ook technische SEO speelt een belangrijke rol in het boeken van internationaal online marketing succes. Onze SEO-experts onderzoeken of je gebruik maakt van zoekmachine-vriendelijke URL’s, titels en metabeschrijvingen met de juiste zoekwoorden en een goede indexatie van pagina’s.
Ten slotte kan het nodig zijn om je website te verhuizen naar een nieuwe internationale domeinnaam. Dit noemen we een website migratie en ook daar kan Economy je bij helpen! We geven praktische tips om dit vlekkeloos zelf te doen of nemen het migratieproces geheel van je over.
Een internationale website creëren en deze optimaliseren voor de internationale bezoeker is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vertalen van de website en de betreffende content is een eerste stap. Maar het is nog niet genoeg.
Het verbeteren van de website noemen we on-page optimalisatie: zijn teksten begrijpelijk en aantrekkelijk voor jouw internationale doelgroep? Bevatten ze zoektermen waarop jij gevonden wil worden? Zijn de woorden correct vertaald? Kortom; is jouw website gebruiksvriendelijk? On-page optimalisatie heeft tot gevolg dat jouw website een hogere positie in de zoekresultaten van Google toegekend krijgt. We houden rekening met multiregionale SEO en meertalige SEO.
Multiregionale SEO gaat op voor landen waarin dezelfde taal gesproken wordt, maar die onderling taalverschillen kennen (denk aan het Engels in Amerika en in het Verenigd Koninkrijk).
Meertalige SEO betekent dat je de website omzet in verschillende talen (zoals Frans, Duits en Engels).
De volgende stap is het bepalen van de manier waarop je je huidige content gaat vertalen. Je kunt bestaande teksten vrij letterlijk vertalen. Maar het is vaak effectiever om nieuwe SEO content te schrijven voor de verschillende landen. Op die manier kun je extra goed aansluiten bij de lokale markt.
Bij meertalige content staat gebruiksvriendelijkheid centraal. Veel bezoekers knappen af op een tekst die overduidelijk door een vertaalmachine heen gehaald is of met AI is geschreven. Onze native copywriters weten jouw teksten pakkend en overtuigend te schrijven in elke gewenste taal. Op die manier slaat jouw website de juiste tone of voice aan en sluiten ze aan bij de lokale cultuur.
Ook de juiste vertalingen van zoekwoorden is erg belangrijk. Sommige zoekwoorden kun je wel letterlijk vertalen, maar dit zijn niet altijd de meest voor de hand liggende woorden voor de doelgroep. In dat geval is het zoekvolume op dat woord lager. Daarom doen onze SEO specialisten altijd onderzoek naar veel voorkomende zoekwoorden in die specifieke taal. De zoekwoordenanalyse is tevens een belangrijk onderdeel van internationale linkbuilding.
Een zoekwoordenanalyse is de basis voor internationale SEO. Zoekwoorden vormen namelijk het fundament voor effectieve internationale linkbuilding. Houdt jouw bedrijf zich bezig met linkbuilding in Frankrijk? Dan moeten de juiste vertalingen van Franse zoekwoorden op de website verschijnen. Anders is de kans klein dat potentiële Franse klanten jouw website vinden. En dan loop je gericht verkeer mis. Onze specialisten voorkomen met linkbuilding dat jouw bedrijf in deze valkuil stapt.
Hoe werkt internationale linkbuidling precies? Op basis van het internationale zoekwoordenonderzoek schrijven we hoogwaardige content in elke gewenste taal. Vervolgens plaatsen we de content op partnerwebsites. Deze websites selecteren we op basis van specifieke domeinmetrics uit ons internationale netwerk van meer dan 1.100.000 plaatsingsmogelijkheden. Op die manier creëren wij een kwalitatief backlinkprofiel voor jouw webshop of website. Het resultaat? Google schaalt jouw website hoger in de zoekresultaten.
On-page optimalisatie, meertalige SEO content en internationale linkbuilding zijn drie aspecten van internationale SEO die zich vooral richten op tekst en taal. Technische SEO heeft daarentegen betrekking op de structuur en invulling van jouw website: hoe moet de website ingericht worden om de beste gebruikerservaring te realiseren? En hoe kan een zoekmachine zoals Google zien in welke taal en dus voor welke doelgroep de website bedoeld is? Hieronder leggen we drie technische SEO-aspecten uit, namelijk Hreflang-tag, countrycode Top Level Domain en valuta- en betalingssystemen.
Het is belangrijk om aan Google duidelijk te maken in welke taal de website geschreven is. Dit bepaal je door middel van een Hreflang-tag. De Hreflang-tag laat aan Google weten welke versie van de pagina (in welke taal) getoond moet worden. Als dit verkeerd is ingesteld, krijgt een Engelse bezoeker bijvoorbeeld per ongeluk de Nederlandse pagina te zien. Grote kans dat de bezoeker weg klikt omdat hij de taal niet begrijpt. Dit voorkom je door de taal goed in te stellen.
Hoe stel je de Hreflang-tag in? De Hreflang-tag plaats je in de header en je stelt alle verschillende talen van de pagina’s in. Naast al die talen kun je ook een x-default instellen. Die zorgt ervoor dat Google aan de hand van het IP-adres van een bezoeker kijkt welke taal getoond moet worden.
Een groot voordeel van Hreflang-tags is dat vertaalde pagina’s niet als duplicate content worden gezien door Google. Dit is belangrijk voor de SEO van de website. De Hreflang-tag moet je voor iedere pagina handmatig instellen. Bij grote websites is dit veel werk, maar dit proces kan geautomatiseerd worden met bijvoorbeeld een Content Management Systeem of een Hreflang-sitemap.
De structuur van een website helpt zoekmachines en gebruikers makkelijk te navigeren op jouw website en in een eerdere blog heb ik 4 websitestructuren voor een overzichtelijke informatie architectuur uiteengezet. Internationale websites zijn doorgaans echter vele malen complexer dan een website die zich richt op één land, omdat er voor elk apart land een apart domein, subdomein of map aangemaakt moet worden. Hoe dit precies in elkaar steekt en welke mogelijke domeinstructuren het meest doeltreffend zijn voor internationale websites met het oog op SEO, leggen we hier uit.
Een eerste structuur heeft betrekking op countrycode Top Level Domains (ccTLD’s). Een countrycode zijn de twee of drie karakters die achter een domeinnaam komen te staan en maken duidelijk voor welk land de website bedoeld is. Wanneer je een Nederlandse website hebt (www.domeinnaam.nl) en je wil uitbreiden naar bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland, dan kun je overwegen om twee nieuwe domeinextensies aan te maken (www.domeinnaam.fr en www.domeinnaam.de). Het voordeel hiervan is dat jouw website lokaal zichtbaar wordt, waardoor je gericht verkeer kunt verwachten. Mensen zien een website met de countrycode van hun land namelijk als betrouwbaar en zullen sneller op jouw website klikken. Een goed voorbeeld van ccTLD’s is Google zelf, die hierdoor bijvoorbeeld relevant nieuws kan tonen aan de inwoners van een specifiek land. Het nadeel van deze structuur is echter dat het veel tijd en moeite kost om de verschillende domeinen te onderhouden, juist omdat elk domein zo specifiek gericht is op een land en je er feitelijk voor elk land een andere website op nahoudt.
Countrycodes zijn specifiek voor een land, maar er bestaan ook generieke TLD’s. Een aantal bekende gTLD’s zijn bijvoorbeeld de extensies .com en .org. In het geval van de subdomeinenstructuur heeft het domein een generieke extensie die verschillende subdomeinen heeft (nl.domeinnaam.com, fr.domeinnaam.com en de.domeinnaam.com). Deze structuur maakt het mogelijk om verschillende serverlocaties aan te maken en Google zal je vragen op welke taal en of op welk land het subdomein gericht is. Door de hreflang-tags van een subdomein in te stellen, kun je eenvoudig aangeven op welke taal en welk land je het subdomein hebt gericht, waarmee je duplicate inhoud voorkomt. Net als de ccTLD-structuur vraagt ook deze structuur veel tijd en energie, omdat elk subdomein specifiek ingericht en geschreven moet worden voor een land of taal. Daarbij komt dat Google geen fan is van deze websitestructuur en het overkoepelende domein maar weinig profiteert van de waardes van de afzonderlijke subdomeinen. Wanneer er namelijk een link geplaatst wordt op een partnerwebsite naar een subdomein, dan wordt deze waarde niet doorgegeven aan het hoofddomein.
Tot slot geldt voor de mappenstructuur een vergelijkbare structuur als de subdomeinenstructuur, maar hier komt de waarde van de afzonderlijke mappen het hoofddomein wél ten goede. Voor een mappenstructuur heeft een website één domein met een generieke TLD (bijvoorbeeld www.domeinnaam.com) met meerdere mappen (www.domeinnaam.com/nl, www.domeinnaam.com/fr en www.domeinnaam.com/de). De content voor het betreffende land wordt toegevoegd aan elke map, wat het dus mogelijk maakt om landspecifieke mappen te maken. Als een partnerwebsite een link naar een subdirectory plaatst, neemt niet alleen de waarde van de map toe, maar ook de waarde van het hoofddomein. De mappenstructuur is de makkelijkste van de drie om te implementeren en blijkt voornamelijk effectief te zijn voor grote merken met veel verkeer.
Nu meer inzicht is verkregen in de meest voor de hand liggende methoden om een internationale website in te richten, rijst natuurlijk de vraag: welke domeinstructuur kan ik het beste voor mijn bedrijf nastreven? Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig, omdat het afhankelijk is van de beschikbare content, de beschikbare tijd om met de website aan de slag te gaan en de hoeveelheid maandelijkse bezoekers op jouw website.
In het kort vraagt de ccTLD-structuur om de grootste tijdsinvestering, maar levert naar verwachting het beste resultaat. Wanneer je namelijk in verschillende landen actief bent en gericht verkeer wil trekken naar je website, is dit bij uitstek een goede strategie. Zijn domeinnamen niet meer beschikbaar, kost het te veel tijd om aparte websites te creëren of is de ccTLD-structuur om een andere reden onhaalbaar, dan kan de subdomeinenstructuur overwogen worden. Dit ondanks het feit dat de mappenstructuur makkelijk is om te implementeren. De mappenstructuur heeft namelijk als groot nadeel dat de website maar weinig scoort in de zoekresultaten, als er nog maar weinig internationaal verkeer op de website komt. Heb je juist de ambitie om internationaal te groeien, dan kan dit een weinig doeltreffende websitestructuur zijn.
Website-optimalisatie voor optimale internationale SEO gaat niet alleen over het omzetten van de website in een andere taal. Ook hebben verschillende landen andere valuta en online betaalsystemen. Dit vraagt dan ook om de juiste vermeldingen van de valuta op de website en de implementatie van real-time wisselkoersen. Daarnaast kun je bezoekers de optie geven om hen handmatig de valuta in te laten stellen voor een optimale gebruikservaring. In lijn met deze valutaverschillen ligt het verschil tussen landen wat betalingssystemen betreft. In Nederland kennen we voornamelijk het betalingssysteem Mastercard, maar zeker in het buitenland is het gebruikelijk om te kunnen betalen met Visa, American Express en e-wallets. De mogelijkheid om met verschillende betalingssystemen op jouw website te kunnen betalen, draagt bij aan een hogere conversieratio en een optimale gebruikerservaring.
In ruim 20 jaar heeft Economy een uitgebreid en divers netwerk van 1.100.000 internationale plaatsingsmogelijkheden opgebouwd. Hierdoor garanderen wij kwalitatieve SEO in het buitenland.
We hebben al veel klanten met internationale ambities met succes geholpen. Zo vergrootten we het organisch marktaandeel van Vacansoleil in Frankrijk. Het aantal bezoekers van Xmasdeco nam met 2000% toe door o.a. inzet van SEA en SEO. En Trampoline-Shop.de beschikt al lange tijd over de nummer 1 positie op het zoekwoord ‘trampoline’ in Duitsland! Ook voor Europees lenzenaanbieder Vision Direct boekten we indrukwekkende resultaten.
Wij staan te popelen om aan de slag te gaan met jouw internationale uitdaging en boeken graag samen met jou SEO succes in het buitenland! Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden of heb je gewoon een vraag? Neem dan contact met ons op door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 015-7503656. Onze specialisten staan je graag te woord. Ook bieden wij verschillende gratis scans aan!
Wij hebben 20 jaar ervaring, kennis en kunde. Dit heeft geresulteerd in meerdere certificeringen en accreditaties. Zie hieronder een overzicht.
Hieronder een greep van de klanten waar wij in de afgelopen jaren succesvol mee samen hebben gewerkt.
Heeft u interesse in onze service of heeft u een vraag over een van onze diensten? Laat ons contact met u opnemen! Wij bellen u graag terug.